Vind Turbine
turbi.jpg (2761 bytes)

Turbiner ses på næsten alle flyvepladser. De findes fra 10 cm. og til økonomien siger stop.
Det færdige mål på denne turbine er ca. 140cm. lang og en diameter på ca. 34cm. Den er nok noget af det nemmeste at lave, samtidigt er den et "must" for dragefolk. Denne her er nok lidt for stor som vindmåler, der vil jeg anbefale en på ca. 1 meter, ikke større. Det kan godt lade sig gøre at bygge en efter denne tegning. Træk ca. 34% fra målene. Som vindmåler sættes den op lidt uden for flyvefeltet på en pind der er ca. 1,5m.- 2m. høj.
Jeg har bygget masser af turbiner, i alle størrelser, og det er næsten umuligt at mislykkes med dem.

 Fig. 1turbine.gif (7299 bytes)  

Start med at skære 6stk. profiler ud med en loddekolbe Fig. 1. Der skal ikke sys mellem punkt A og C samt punkt B og D. Nu lægges to profiler ovenpå hinanden (ret mod ret)så D på den ene flugter med C på den anden. Sy sømmen ned til slutpunket C1-D1. Læg stykke tre ovenpå stykke to, og fortsæt til alle seks stykker er syet sammen. Se Fig. 3. Stykke et sys nu sammen med stykke seks så ringen sluttes. Skær det smalle stykke ud ( 110 x 4 cm.). Det skal bruges som kant ved luftindtaget. Se Fig. 4. Fold stykket på langs, sy det på hele vejen rundt langs A og B så der kommer en løbegang. Stykket vil overlappe lidt. Skub et stykke 108 cm. akvariumslange eller lignende gennem løbegangen. Slangen samles med en pind eller et stykke glasfiberpind der passer ind i slangen.

Nu skal der snor på. Skær tre stykker snor af på 95 cm. Fold snoren på midten og lav en løkke. Fordel de seks ender rundt i ringen, hvor A og B mødes. Til sidst monteres en kuglelejesvirvel i løkkerne.

Fig. 2 
Fig. 3 

turbine3.gif (1282 bytes)

Fig. 4

 

 
Min personlige mening. - max = ¤¤¤¤¤
Flyveegenskaber

?

Sværhedsgrad at bygge

meget nem

Glæde kontra arbejde

¤¤¤¤

Særlige kendetegn Flot roterende.
God som "vindmåler"
Kan laves i alle størrelser.
Tilbage til forsiden